Medarbetare

Vasakyrkans verksamhet bygger på att människor engagerar sig och ställer sin tid och sina gåvor till förfogande för Gud. Tack vare medlemmars och andras gåvor kan vi ha tre medarbetare anställda i Vasakyrkan.

Emmeli Karlsson Lundmark

Präst och föreståndare

Emmeli kommer från Norra Yttervik utanför Skellefteå, men tillbringade åren 1986-1989 i Tanzania, då föräldrarna var utsända som missionärer av EFS.

Emmeli vigdes till präst i Svenska kyrkan, för Uppsala stift, år 2012, och har därefter haft tjänst i Uppsala och i Stockholms stift. Hon började sin tjänst i Vasakyrkan augusti år 2020. I tjänsten som präst och föreståndare i Vasakyrkan ingår bland annat att ha ansvar för gudstjänstlivet, vara herde för församlingsgemenskapen, undervisa och ha själavård.

Mungu akubariki!

(Swahili för Gud välsigne dig)

Anna Duveskog

Verksamhets­ledare & musiker

Anna är uppvuxen i Vännäsby men flyttade som 20 åring till Stockholm för musikstudier. Efter sex år av studier och jobb flyttade hon sedan tillbaka till Västerbotten. De senaste 20 åren har Anna jobbat som sångpedagog på Dalkarlså Folkhögskola där hon varit med och arbetat fram flera erkända musikutbildningar. I januari 2020 började Anna att vikariera som musiker på Vasakyrkan för att i januari 2021 få en tillsvidareanställning.

Anna drivs av ordet ”tillsammans” och en längtan av att se människor växa till sin fulla potential. ”Att se en grupp arbeta tillsammans är något vackert”, tycker Anna ”Att se människor växa i sin roll, i sin tro, musikaliskt eller i sin självkänsla är något jag verkligen brinner för! Det ska bli spännande att få vara med i arbetet i Vasakyrkan med dessa ledord” säger Anna.

Kristina Sturk Steinwall

Musikkonsulent

Kristina växte upp i Boliden. Efter kantorsutbildning på Betelseminariet i Stockholm tog hon tjänst som kyrkomusiker i Borås.

Hösten 2000 flyttade Kristina upp till Umeå för teologistudier på Umeå universitet, och började då arbeta i Vasakyrkan som ledare för gospelkören Great Joy. Hon blev kvar som musik- och barnkonsulent, med uppehåll åren 2006-2008 då hon tjänstgjorde som kantor i Svenska Kyrkan i New York.

För närvarande arbetar Kristina 50 %, med bl.a. bäbissång och barngruppen Amigos.

Bredvid Vasakyrkan sitter ett konstverk – ”Nobody puts Baby in a corner”. Enkelt översatt: ingen ska gömma undan den jag älskar i ett hörn. Det, tycker jag, är en bra devis för en kyrka. En plats där ingen göms undan och där vi alla kan känna oss hemma. Där man känner sig trygg och kan vara generös och visa omtanke. Dela med sig av sig själv, sin tro och tankar. Inte vara rädd för att inte passa in. Vi får finnas här tillsamman oavsett ålder, etnisk bakgrund, sysselsättning, sexuell läggning, socialt liv, vegan eller jägare, fattig eller rik. Om man varit med i generationer eller några timmar. Tillsammans i tro.

Blott i det öppna har du en möjlighet. Låser du om dig kvävs och förtvinar du. Ut i det fria skall du med Herren gå. Kraften fullkomnas mitt i din svaghet då.